Udruga za solidarnu posmrtnu pripomoć

Udruga Posmrtna pripomoć neprofitna je i nestranačka udruga, koja kontinuirano djeluje od 1931. godine

Video galerija

Stablo uspomena Tijarica

Mladi dalmatinski crni borovi sadili su se u Tijarici, u okolici Sinja, a namjena im je da budu memorijalna stabla. Dio je to Projekta Stablo uspomena, koji se razvija već četvrtu godinu diljem zemlje.

Stablo uspomena Medvednica

U Hrvatskoj je 2019. godine započela sadnja prvih memorijalnih stabala u akciji pošumljavanja Medvednice. Tijekom ovog pošumljavanja posađeno je čak 5000 mladih stabala, što je postalo godišnja tradicija u sklopu Projekta Stablo uspomena. Prva lokacija je Medvednica, a svake godine bit će odabrana nova lokacija za pošumljavanje.

Stablo uspomena Učka

Čak 3000 kvalitetnih mladih sadnica bukve posađeno je na Učkoj u okviru Projekta stablo uspomena. Riječ je o jedinstvenom projektu sadnje memorijalnih stabala u spomen na naše najdraže koji nisu više s nama, a ovu vrijednu akciju podržali i članovi HNK Rijeka.

Stablo uspomena Valpovačka podravska šuma

Sadnja 5000 mladih hrastova lužnjaka u Slavoniji treća je akcija pošumljavanja u okviru Projekta Stablo uspomena. Tako se već treću godinu zaredom sade tisuće mladica koje izrastaju u memorijalna stabla, a nakon Medvednice i Učke na red je došla Valpovačka podravska šuma.

Kako tugujemo? I zašto je to važno za djecu i mlade?

Oko pet posto odnosno 44.900 djece godišnje u Hrvatskoj doživi gubitak bliskog člana obitelji. S obzirom na to da je tugovanje često tabu tema i mnogi ostanu bez stručne pomoći u najtežem trenutku, najveća udruga u zemlji – Udruga Posmrtna pripomoć – organizirala je Okrugli stol Kako tugujemo? I zašto je to važno za djecu i mlade?. U raspravi su sudjelovale stručnjakinje za psihologiju i socijalni rad, ali i mladi ljudi s osobnim iskustvom gubitka. Donosimo kratke fragmente svjedočanstva koje su jučer podijelili s publikom. Riječ je o Heleni Hruški, djevojci koja izgubila oca s 15 godina, te o Domagoju Jakopoviću Ribafishu, poznatom blogeru i TV-voditelju, koji prije dvije godine tragično izgubio sina.

Da mogu još jednom

Udruga „Posmrtna pripomoć“ snimila je spot za kampanju #DaMoguJosJednom. Kampanju su podržali Ella Dvornik-Pearce i Domagoj Jakopović Ribafish, a svoji dirljivim odgovorima na pitanje „Da mogu još jednom?“ odlučili su ohrabriti djecu i mlade te ožalošćene obitelji da se ne srame tražiti pomoć, koja je u procesu tugovanja često neophodna.

Smrt i pogreb u doba korone

Udruga Posmrtna pripomoć organizirala je stručni skup Smrt i pogreb u dobra korone kako bi javnost upozorili na drastične promjene koje proživljavamo, i neke koje tek slijede, uslijed korona krize. Na skupu su govorili stručnjaci iz različitih društvenih područja.

Pošaljite nam upit ...

Pošaljite nam poruku putem e-maila i povratno ćemo vas kontaktirati putem e-maila ili telefonski, od 07:00 - 15:00, od ponedjeljka do petka.

Za sva pitanja i dodatne informacije stojimo Vam na raspolaganju ...

Unesi zbroj: 8 + 9 =
Služba za organizaciju pogreba

Naši djelatnici stoje Vam na raspolaganju 24 sata dnevno

Služba za organizaciju pogreba osigurava ponudu svih standardnih i izvanstandardnih roba i usluga članovima Udruge na jednom mjestu, kako bi u kratkom vremenu mogli organizirati cjelokupni pogreb.