Udruga za solidarnu posmrtnu pripomoć

Udruga Posmrtna pripomoć neprofitna je i nestranačka udruga, koja kontinuirano djeluje od 1931. godine

O Udruzi

SVAKI ČOVJEK ZASLUŽUJE DOSTOJAN ISPRAĆAJ

Podrazumijeva li odgovoran odnos pojedinca prema životu i misao na njegov kraj? I postoji li uopće pouzdan odgovor na ovo pitanje?


Skloni smo vjerovati da nam razmišljanje i govor o smrti znače humaniji pristup ljudskom životu, te da nam ulijevaju hrabrost i pomažu da se lakše suočimo ne samo sa smrću svojih bližnjih, već i sa smrću nas samih. I to bez obzira kakvo shvaćanje o smrti imali: da li je smatrali sastavnim dijelom života ili njegovim konačnim završetkom.

I život i smrt pojedinca u potrošačkom društvu danas ima svoju cijenu. One za život više smo svjesni i uglavnom je plaćamo sami. Onu za smrt najčešće samo slutimo, manje smo je svjesni i u većoj je mjeri za nas plaćaju naši bližnji. A ona je sve prije nego mala.

Ako, pak, svoje bližnje želimo što više osloboditi pogrebnih troškova i brige oko organizacije našeg konačnog odlaska, tada možda pripremamo popis s adresama onih koje o smrti treba obavijestiti, uredno plaćamo pristojbe za održavanje obiteljskog groba, štedimo novac za pogreb i ostavljamo brojne upute o načinu sahrane.  

Ili sve to jednostavno zanemarimo i cjelokupnu brigu o posljednjem ispraćaju povjerimo udruzi čija je jedina zadaća da svojim članovima osigura pravo na dostojanstven pogreb.

Ta udruga naziva se "Posmrtna pripomoć".
Njezino je sjedište u Gajevoj ulici 29 u Zagrebu, a područje djelovanja Republika Hrvatska.

 

Na kojim principima djeluje Posmrtna pripomoć?

 
Posmrtna pripomoć od osnutka djeluje na principu međuljudske i međugeneracijske solidarnosti. Članarina u Udruzi se plaća najviše 20 godina, pod uvjetom da član proživi taj period. Već nakon četiri godine proživljenog članstva i redovnog plaćanja članarine član ima pravo na 100 % vrijednosti pogrebnog standarda. To znači da u slučaju smrti član koji je plaćao članarinu 5 godina ima jednaka prava kao i onaj koji je plaćao članarinu 20 godina i uplatio znatno veći iznos članarine.
 

Posmrtna pripomoć gotovo devet desetljeća pomaže obiteljima u najtežim trenucima, koji su razlozi njene dugovječnosti?

 
Jednostavno učlanjivanje, kvalitetna usluga, prihvatljiva članarina te ispunjenje obveze prema članovima glavni su razlozi zašto je Udruga Posmrtna pripomoć već gotovo devet desetljeća prva na usluzi stotinama tisuća članova u najtežim trenucima – kad nastupi smrt bližnje osobe. U 87 godina neprekidnog rada nikada se nije dogodilo da preminuli član nije dobio svoje člansko pravo, sukladno godinama proživljenog članstva i načinu plaćanja članarine. U tom dugom periodu Udruga je organizirala više od 160.000 pogreba preminulih članova u svim krajevima Hrvatske. Trenutno Udruga ima oko 241.000 članova.
 

Koja je glavna snaga Posmrtne pripomoći?

 
Najveća snaga Posmrtne pripomoći su njezini djelatnici i članovi koji su dali svoje povjerenje. Djelatnici su u potpunosti posvećeni članovima i na raspolaganju su 24 sata dnevno, 365 dana u godini. Smrt voljene osobe je uvijek težak udarac za članove obitelji i prijatelje, ali znati da se na nekoga možeš osloniti od velike je vrijednosti. Naši djelatnici osim pružanja organizacijskih usluga, podržavaju obitelj u teškom vremenu, istovremeno poštujući volju pokojnika, njihova uvjerenja i želje. Oni su glas suosjećanja i razuma, a najbolji pokazatelj kvalitete njihovog rada je veliki broj učlanjenih ljudi, upravo nakon organizacije pogreba.
 

Kako se učlaniti u Udrugu?

 
Članom Udruge postaje se osobnim dolaskom u poslovne prostorije Udruge, putem e-maila, telefonski, putem povjerenika, upisom kod poslovnih partnera ili putem online obrasca. Najznačajnija korist od članstva u Udruzi je osiguranje financijskih i organizacijskih problema i troškova prilikom smrtnog slučaja, odnosno pomoć svojim najbližima. Oni u tim najpotresnijim trenucima ne moraju razmišljati o organizaciji pogreba i troškovima.

Pošaljite nam upit ...

Pošaljite nam poruku putem e-maila i povratno ćemo vas kontaktirati putem e-maila ili telefonski, od 07:00 - 15:00, od ponedjeljka do petka.

Za sva pitanja i dodatne informacije stojimo Vam na raspolaganju ...

Unesi zbroj: 6 + 1 =
Služba za organizaciju pogreba

Naši djelatnici stoje Vam na raspolaganju 24 sata dnevno

Služba za organizaciju pogreba osigurava ponudu svih standardnih i izvanstandardnih roba i usluga članovima Udruge na jednom mjestu, kako bi u kratkom vremenu mogli organizirati cjelokupni pogreb.