Adresa:  Gajeva 29, 10000 Zagreb, HR
Tel: +385 1 4556 122
Udruga za solidarnu posmrtnu pripomoć

Demanti članka objavljenog 27.04.2015. godine od strane Večernjeg lista

 Objavio: Administrator  |   Datum: srijeda 6 svibnja 2015

U ponedjeljak 27. travnja ove godine, objavljen je članak pod nazivom „Posmrtnu pripomoć uplaćivala 36 godina, sad joj vratili 800 kn“.

Navedeni tekst nema nikakve veze i ne odnosi se na našu Udrugu "Posmrtna pripomoć". Odnosi na udruge umirovljenika u Varaždinskoj županiji koje su prikupljale sredstva za pogrebne troškove svojih članova, ali koje nemaju usklađenu svoju djelatnost sa novim Zakonom o udrugama.

Iako se u sadržaju teksta Udruga „Posmrtna pripomoć“ nigdje ne spominje, članak sadrži sliku naše dobro poznate zgrade u Gajevoj 29 na kojoj je i reklamna tabla sa svim relevantnim podacima o našoj Udruzi. Sve to je bio dovoljan razlog da izazove nezadovoljstvo velikog broja naših članova iz cijele Hrvatske. O tome dovoljno govori nekoliko stotina njihovih telefonskih poziva upućenih Udruzi.

Treba naglasiti da je Udruga „Posmrtna pripomoć“ iz Zagreba, sa sjedištem u Gajevoj ulici 29 najveća i najpoznatija udruga u Republici Hrvatskoj. Kontinuirano djeluje od 1931. godine i okuplja 247.000 članova. Do sada je uspješno organizirala oko 140.000 pogreba i nikada se nije dogodilo da član Udruge nije realizirao svoje stečeno pravo na dostojan ispraćaj. O kvaliteti njezinih usluga dovoljno govori podatak da je jedini poslovni subjekt u pogrebničkoj djelatnosti u našoj zemlji koji je uspio svoju djelatnost uskladiti sa dva važna certifikata: sa zahtjevima međunarodne norme ISO 9001:2008 (sustav upravljanja kvalitetom) i zahtjevima europske norme EN 15017:2005 (za pogrebne usluge). Nužno je također naglasiti kako Udruga „Posmrtna pripomoć“ uredno posluje, kako je financijski stabilna, kako redovno podmiruje sve svoje obveze u odnosu na članove i kako dosljedno radi na očuvanju i učvršćivanju svojih temeljnih vrijednosti – jednakosti svih članova, povjerljivosti, učinkovite solidarnosti, profesionalnosti, odgovornosti i pažljivom gospodarenju resursima koje posjeduje.

Obzirom na sve navedeno i činjenicu da je članak izazvao štetu u odnosu na ugled i interese članova naše Udruge – „Posmrtne pripomoći“ iz Zagreba, Uprava Udruge obratila se odgovornima u Večernjem listu sa Zahtjevom da se navedeni članak demantira od njihove strane.

U četvrtak 07. svibnja 2015. godine, u cilju demantiranja ranijeg članka, u Večernjem je listu objavljen članak pod naslovom "Naslov je uznemirio naše članove". - slika ispod ovog teksta -


Udruga za solidarnu posmrtnu pripomoć

Za sva pitanja i dodatne informacije stojimo Vam na raspolaganju ...